Recept: Výborná celozrnná pizza

Recept: Výborná celozrnná pizza

Věřím tomu, že když se chce, všechno jde. I váš oblíbený pokrm jde připravit zdravě a chutně! 🙂
Odepírání např. pizzy, zmrzliny, když ji máte tak rádi, nevede k ničemu dobrému. Často se pak lidé na oslavách přejídají, protože jim chybí chuť těchto pokrmů. Mnohem lepší je si tyto potraviny připravit ve zdravější formě a dopřávat si je častěji.

Na 1 pizzu / 2 porce budete potřebovat:

Ingredience na těsto

  • 100 g celozrnné mouky
  • 1 lžíci oleje
  • 3 lžíce teplé vody
  • 1/2 čajové lžičky cukru a soli
  • 5 g sušeného droždí

Ingredience na pizzu

  • 3 lžíce rajčatového pyré / domácí kečup / kečup slazený stévií – co máte rádi 🙂
  • koření – česnek, bazalka, provensálské koření, oregano
  • 80 g sýru Eidam 30 %
  • 1 rajče + menší žlutá paprika, žampiony, kukuřice … – opět podle chuti 🙂

Postup:

Smícháme všechny suroviny na těsto a vypracujeme do hladka. Těsto necháme kynout v teple alespoň 1 hodinu, maximálně však 2 hodiny. Celozrnná mouka hůře kyne, tak se neděste, pokud vám těsto nevykyne tak, jak jste zvyklí u hladké mouky.

Po vykynutí těsto vyválíme na placku, kterou opatrně položíme na plech vyložený pečícím papírem. Teď už jen stačí placku potřít rajčatovým pyré / kečupem, okořenit podle vaší chuti a ozdobit zeleninou nakrájenou na kostky a posypat sýrem.

Pizzu pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 25 minut. Dobrou chuť! 🙂

Energetické hodnoty na 1/2 pizzy – 1 porci:

1 629 kJ / 390 kcal       44 g sacharidů       17 g bílkovin        16 g tuku        7 g vlákniny


Únava, stres, nadváha, necítíte se ve svém těle dobře = nejčastější trápení našich začínajících klientů. Nebuďte v tom sami a obraťte se na nás. Rádi Vám s tím pomůžeme a odhalíme Vám řešení. 

Stačí kliknout na tento odkaz, který Vás nasměruje na naše nabízené diagnostické konzultace. Zarezervujte si analýzu těla a konzultaci s výživovým specialistou JIŽ DNES.

 

 

 

Komplexní diagnostická konzultace 1250 Kč, nyní za 250,- Kč + dárek: Vánoční tahák

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů