RECEPT: Výborná dýňová polévka se zázvorem

RECEPT: Výborná dýňová polévka s mrkví

Doma se na mě už přes měsíc usmívala Hokkaido dýně. Přemýšlela jsem, co z ní uvařím. Na internetu najdete plno receptů na dýňovou polévku, no, já už asi nikdy jiný recept hledat nebudu, protože tento je prostě TOP! 🙂
Chutě se krásně spojily, je to lahoda. 🙂

Na 6 porcí budete potřebovat

  • 1 střední dýni hokkaido
  • 2 střední mrkve
  • 1 lžíci oleje (olivový, řepkový, kokosový)
  • 2 sklenice vody /400 ml/ + podle potřeby
  • 1 stroužek česneku
  • 1 střední cibule
  • 150 ml 12 % smetany / pro nižší kalorickou hodnotu postačí polotučné mléko
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky kari
  • sůl a pepř
  • chilli koření podle chuti 🙂

Postup

Nejdřive si nakrájíme dýni na kostky (pokud má dýně škaredou slupku, tak ji oloupejte – zkazila by chuť), také si nakrájíme oloupanou mrkev, cibuli a česnek najemno.
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme kari koření, kmín a zázvor – krásně se nám to rozvoní + osolíme a opepříme. Do minuty ale přilejeme vodu – aby se nám to nepřipálilo a přidáme dýni s mrkví.
Na mírnem ohni pod pokličkou vaříme 25 až 30 minut do změknutí. Poté všechno rozmixujeme a přidáme smetanu. Chvilku ještě povaříme a máme hotovo. 🙂
Podáváme s dýňovými či slunečnicovými semínky.

Únava, stres, nadváha, necítíte se ve svém těle dobře = nejčastější trápení našich začínajících klientů. Nebuďte v tom sami a obraťte se na nás. Rádi Vám s tím pomůžeme a odhalíme Vám řešení. 

Stačí kliknout na tento odkaz, který Vás nasměruje na naše nabízené diagnostické konzultace. Zarezervujte si analýzu těla a konzultaci s výživovým specialistou JIŽ DNES.

 

Komplexní diagnostická konzultace za 1250,- Kč 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.